Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy harmincas szingli keserédes kalandjai.

Nem vagyok én Keri Bredsó

Nem vagyok én Keri Bredsó

#jajnektekférfiak

2017. október 23. - nem.vagyok.en.keri.bredso
Oké csajok, eljött az idő, beszélnünk kell! Hetek óta piszkálja valami a csőrömet. Sokan nem értenek majd egyet velem, sőt utálni fognak, és a női nem árulójának tartanak, dehát istenem, a véleményt vállalni kell. Én vállalom.
Szóval ez a szexuális zaklatás dolog....hát hogy is mondjam na. Borzasztóan szomorúnak tartom, hogy komoly témákból a neten trendet kreálnak, ami néhány hét elteltével ugyanúgy süpped a feledés mocsarába, mint egy nyári sláger. Erőszak, zaklatás, bántalmazás....ezeket tényleg bele lehet sűríteni egy hashtag-be? Erős szavak ezek és nagyon súlyos vádak. Velem is történt már hasonló, ami nem feltétlenül vált hasznára a lelki fejlődésemnek, de nincs ez a lufi már kicsit túlfújva? Mintha most egyszerre minden nő veszettül keresgélni kezdene az emlékei dobozkájában, hátha talál valamit, amivel részvétet csikarhat ki nőtársaiból. Divat lett áldozatnak lenni. Én, aki évek óta masszívan ekézem a férfiakat, most melléjük állok.
Egyre-másra jelennek meg a történetek vélt vagy valós sérelmekről, amiket nekünk nőknek a férfiaktól kell elszenvednünk. Valaki a pultnál a seggedbe markol. Szép dolog? Nem, nem az. Az utcán pofátlanul végigmér egy szempár, esetleg még be is szól. Nem túl elegáns. Szexista megjegyzéseket tesz rád a szomszédod. Elég nagy türhőség, valljuk be. Aláírom, nem kellemes átélni ilyesmit, de könyörgöm nőtársaim, komolyan muszáj ebbe belenyomorodni? Ha az utcán odajön egy cilinderes úriember, és azt mondja “üdvözlöm hölgyem, hadd jegyezzem meg, hogy igen elragadónak találom a lábikráját”, az kedves bók, viszont a “jó a csülköd, kisanyám” már szexuális zaklatás? Nem vagyunk egyformán szofisztikáltak na. Jó, oké, értem én, hogy miről van szó, de valóban van ennek akkora súlya, mint amekkorát belemagyarázunk? Ha annyira erősek és határozottak vagyunk, mi nők, akkor miért nem tudunk kiállni magunkért? Vagy nem is vagyunk mi annyira erősek? Akkor most hogy a fenében van ez?
Amióta világ a világ, serdülő fiúk fogdossák az osztálytársnőik fenekét. Útépítő munkások füttyögnek rá miniszoknyás gépírónőkre. Idegen férfiak bámulnak bele pofátlanul a dekoltázsunkba a villamoson. Nyilván nincs ez így jól, de a férfiaknak vajon nincsenek sérelmeik, amiket a mi számlánkra írhatnak? Vagy ők elintézik ezt egy vállrándítással, és nem válnak tőle örökre impotenssé? Valóban égető problémáról beszélünk, vagy csak egy divatfeminista bullshit az egész? Én nem a tényleges zaklatásról vagy erőszakról beszélek, hanem arról, ahogy nők ezrei hirdetik magukról büszkén, hogy ők bizony a férfi nem áldozatai, mindezt jelmondatokba és hashtag-ekbe sűrítve. Baromi felszínesnek érzem ezt az egészet. Mintha megalakult volna a Zaklatott Nők Társasága, és hirtelen mindenki oda akarna tartozni, mert ciki lenne azt mondani, hogy a fene se fütyül utánam.
Tudom, milyen érzés, amikor egy férfi visszaél a fizikai fölényével. Azt is elismerem, hogy mindenkinél máshol van az ingerküszöb. De úgy érzem, élesebb határt kellene húzni a tényleges, traumatikus erőszak vagy zaklatás, és a piszlicsáré fenékcsipkedés közé.
A másik: A nők egyenlőséget követelnek, de senki nem gondolhatja komolyan, hogy férfi és nő között lehet valaha is tényleges egyenlőség. Mi lenne az értelme? Hogyan válhatna egyenlővé a banán és a káposzta? A férfiak erősebbek, mint a nők. Lehet ezen vitatkozni, csak éppen az ég világon semmi értelme. Tény. Én nem tudom kinyitni a befőttet, a Jóska meg nyilván ki tudja. Hogyan lennénk egyenlőek, amikor biológiailag és minden más szempontból is teljesen különbözőek vagyunk? Nem jobbak, vagy rosszabbak, hanem mások.
Követelik, hogy a parlamentben nagyobb arányban legyenek jelen a nők. Biztos vagyok benne, hogy sokkal jobb hely lenne a világ, ha mi nők is beleszólhatnánk a dolgok menetébe, és nem férfiak döntenének a sorsunk felől, de vajon azért van kevés nő a parlamentben, mert akadályoznak minket, hogy érvényesítsük jogainkat, vagy egyszerűen csak a nők mással vannak elfoglalva, és konkrétan magasról tesznek a politikára? De rendben, legyen több női politikus! Sőt, követelem, hogy az autószerelők között a nemek aránya legyen 50-50%! Legyen sokkal több férfi dajka a bölcsődékben! Duplázzuk meg a nők létszámát az építőiparban! Minden férfinek adasson meg a lehetőség, hogy virágkötőként teljesedjen ki! Ja hogy adva van, csak nincs jelentkező? Hm...elgondolkodtató.
Nem nőtt ez a feminizmus egy kicsit a fejünkre? Odáig rendben van, hogy egyforma jogok járnak mindenkinek, de nekem úgy tűnik, ennél már kicsit többet akarunk. Nem akarok általánosítani, hiszen vannak politizáló nők, és műkörmös férfiak, de a többség talán mégis megmaradna a kaptafánál. Nem lehetnének a nők gyengék, a férfiak meg erősek, és egymás hiányosságait pótolva alkotnánk egy egészet? Oké tudom, ez csak egy giccses utópia. Véletlenül sem azt akartam mondani ezzel, hogy a nők csak maradjanak a tűzhelynél, hanem hogy ne kenjünk már mindent a pasikra! Főleg ne divatból.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemvagyokenkeribredso.blog.hu/api/trackback/id/tr513064986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fülécske 2017.10.24. 19:35:51

Egyetértek, túl van ez lihegve. Ráadásul elkoptatja a szexuális zaklatás komolyságát.
Szeretem a blogod, jó olvasni, időnként magamra ismerek. (az mondjuk nem mindig jó) :)
süti beállítások módosítása