Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Egy harmincas szingli keserédes kalandjai.

Nem vagyok én Keri Bredsó

Nem vagyok én Keri Bredsó

Gödöllői töltött csirkecomb

2017. december 03. - nem.vagyok.en.keri.bredso
Alföldi lyány lévén fogalmam sem volt róla, hogy egy csirke mitől gödöllői, de “szerencsémre” rátaláltam Lászlóra, aki megismertette velem eme étket. Ma már úgy gondolok vissza rá (Lacira, és nem a csirkére), mint egy jó messzire elpöckölt fikadarabra, de egy heveny elmebetegségnek köszönhetően viszonylag hosszú ideig istent láttam benne. Tíz éves koromban annyira komoly arcüreggyulladást kaptam, hogy ki kellett mosni belülről a fejemet, és egy ideig némi tudatzavarban szenvedtem. Az éjszaka közepén arra ébredtem, hogy zokogok, mert félek, hogy kitör a háború, és mindenhol színes golyócskákat láttam, amik valahogy beférkőztek a számba is, és biztos voltam benne, hogy megfulladok tőlük. Na a Lacival való kapcsolatomat is ehhez tudnám hasonlítani. Rövidzárlat az agyban.
Ő testesítette meg azt a férfi típust, akitől alapból kiver a víz. Hosszasan tudta sorolni, hogy mik a nő feladatai. Például, hogy meleg vacsorával várja a hazatérő urát és parancsolóját. Mondjuk hajnal háromkor.Szóval a csirkecombra visszatérve, ez volt az egyik kedvence szerelmemnek. Én mint jó asszonykája, felkutattam a receptet, és szépen elbattyogtam a boltba, hogy beszerezzem azt a hiányzó 27 hozzávalót, ami épp nem volt otthon. Természetesen mindezt az én pénztárcám bánta, mint a vacsorák 89.7%-át. Ez különösen azért volt jó, mert háromszor annyit keresett, mint én, és ezt előszeretettel hangsúlyozta is, de ha halkan megjegyeztem, hogy talán pattinthatna némi kápét, ha már mindenben kiszolgálom, azonnal kicsinyes szarrágónak titulált. Az lennék? De most tényleg....
Fekete Lászlót megszégyenítő erőfeszítéssel cipeltem haza a cekkert,ami a mennyei vacsora hozzávalóit tartalmazta. Mivel fogalmam sem volt róla, hogy mi az a gödöllői töltött csirke, meg egyáltalán a csirke, vagy önmagában a főzés, kicsit nehézkesen ment a dolog. Pontról pontra követtem az utasításokat, kínosan ügyelve minden apró részletre, hogy lenyűgözhessem szerelmemet. Ő valóban az a fajta pasas volt, akinek a szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út (hittem én akkor naivan). Nem sok dologról lehetett vele beszélni. Tulajdonképpen a kajáról, a BMW-jéről, és arról, hogy hogyan öntötte le a vasat a kamion platójáról. Nietzsche-i magaslatokban folytattuk beszélgetéseinket, de ez akkor szintén nem tűnt fel valahogy.
Röpke 6 óra elteltével egy olyan fogást sikerült tálalnom, amitől Fördős Zé zokogva rohanna haza a mamájához. Egyszerűen tökéletes lett. Saját hatásom alá kerülve, elégedetten szemléltem művemet, ami gyönyörű volt, illatos és ropogós. Mintha egész életemben ezt csináltam volna. Izgatottan vártam kedvesemet abban a biztos hitben, hogy ilyet még a jó édes anyukája sem tett elé soha. Életem értelme meg is érkezett, a megszokott 2-3 óra késés után, én pedig pillangóként rebbentem elé, hogy örökre lenyűgözzem főzőtudományommal. Boldogan közöltem vele, hogy a kedvencét készítettem, majd vártam a hatást. Ő csak ledobta a táskáját az előszobában, elhúzta a száját, és csak annyit mondott: ”Most nem kívánom. Inkább egy pizzát ennék.” És ezzel a lendülettel már nyúlt is a telefonjáért, és rendelt egy pizzát.
Ott ültem egy lakodalomra elég csirkecombbal hulla fáradtan, és akkor fogalmazódott meg bennem először a gondolat, hogy ez a pasi nem szeret engem. Lehet gondolkodni azon, hogy kinek a hibája mindez. Ki az, aki ilyenre képes? És ki az, aki ezt eltűri?
“Lehet-e tragikus egy szamár? - Amiért elpusztul terhe alatt, melyet sem hordani, sem ledobni nem képes? - A filozófus esete.” (Friedrich Nietzsche)

Pesti reggel

Nem tudtam aludni. Lassan már egyáltalán nem tudok. Újraélem tinikoromat, amikor reggelig virrasztottam egy könyv mellett, vagy végtelenítve hallgattam kedvenc zenéimet napfelkeltéig. Persze az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy álmatlanságom egyik oka most az állandó derékfájás, ami már a tinédzser évek elmúltát sugallja inkább. Hosszas forgolódás után 7 óra körül nem bírtam tovább, és kikecmeregtem az ágyból. Vakolatlan képpel, kócosan billegtem át a szomszéd pékségbe egy sajtos kroaszonért. (Erre miért nem találtak még ki egy magyar szót? Legyen mondjuk kifli!) Viszont ahelyett, hogy szokásomhoz híven ugyanezzel a lendülettel ugrottam volna vissza a meleg takaró alá, hogy délig ki se keljek alóla, most más terveket forraltam.
A Rózsa utcán indulok útnak. Furcsa ilyenkor a város. Ebben az időpontban eddig én is csak munkába rohanva vonszoltam végig magam az utcáin. Most viszont ráérek nézelődni. Az utca tele van emberekkel. Valaki aktatáskát cipelve lépked a munkahelye felé, valaki talicskát tolva. Álmos fejek a szürke reggelben. Álmélkodva bámulom meg az épületeket, amik mellett évek óta napi szinten rohanok el, és sosem vettem észre a szépségüket. Az Aradi utcán utánam kiált egy fiú. “Helló! Jó étvágyat! Jó reggelt! Szép napot!” Én meg csak a kisujjammal integetek ki a papírzacskóból, mert a fejem tésztával van tele. Audrey Hepburn sem álmodhatott szebb reggeliről a Tiffany’s-nál.
És akkor jön a Körút. Támolygó, részeg csövesek, autókaravánok, Combino. Semmi szép nincs ezen a környéken. Gondozatlanság és végtelen húgyfoltok. Minden beugróban alszik egy plédekbe tekeredett hajléktalan. Falevelek és szemét száll a szélben. Imádom a villamos hangját. Otthonhang. Már ez az otthon. Így ahogy van a maga csúnyaságában. Bárki bármit mond, nekem szörnyen lassú ez a város. Az autók végeláthatatlan sorokban döcögnek egyik piros lámpától a másikig, térképet böngésző turisták sarkára lépsz percenként. Miféle város az, ahol a bicikli a leggyorsabb közlekedési eszköz? Az egész egy hatalmas, nyúlós, süppedős kelttészta. A legváratlanabb helyekről bukkan elő egy-egy indokolatlan kovácsoltvas ciráda vagy gipsz stukkó. A Nyugatinál az a régi villamos dekkol, amelyiket annyira szeretem. Ócska járgány harmonika ajtókkal. Hosszan el tudnám nézni, ahogy a trolik áramszedője szikrázik párás időben. Apró nagyvárosi örömök. Vakvezető kutya vonszolja gazdáját a zebrán át, lányok hatalmas sálakba burkolózva szürcsölik a méregdrága kávét méregdrága termoszokból, páran a busz után futnak. Emberek lehetetlen öltözékekben. Senki nem ismer senkit.
Lemegyek az aluljáróba. Ilyenkor még üres. Az árusok még most hemperednek egyik oldalukról a másikra. Minek úgy sietni? Zoknit 10-kor is vehet az ember. Megállok egy automatánál. 140 az olasz cappuccino. Olasz! Bármit is jelentsen ez. Nézem a bordázott, barna poharat. Laci jut róla eszembe. Világvégi benzinkutakon és kamionparkolókban ittunk ilyen poharakból ilyen kávékat. Elmúlt ez is. A cappuccino forró és finom, csak a cukrot felejtettem el. Felmegyek a lépcsőn a pályaudvarra. Vonat indul Esztergomba. A peron kiürül, csak én állok ott a kávém maradékával, és nincs kedvem hazamenni. Legszívesebben itt ülnék egy padon egész nap, és bámulnám az ingázókat. Kisvárosból a nagyvárosba, minden nap oda-vissza. Egy utolsó korty, a francba, persze, hogy az alján volt az összes cukor.
A Podmaniczky utcán átsétálok a piroson. Taxik sorakoznak a buszsávban. Itt nincsenek szabályok, csak opciók. Nyit a virágbolt, hazafelé indulok. Az Izabella sarkán menyasszonyi ruhaszalon. Koszos színű tüllcsodák a kirakatban. Asszem ezt hívják ekrünek. A kínai már kinyitott a sarkon. Bárki vehet hajráfot vagy villanykörtét.
Ahogy a lakásba érek, szinte kellemetlen a meleg. Egyszemélyes kis odúm magába szippant.
süti beállítások módosítása